Kotleciki z dorsza

0 (0 ocen)

Pyszne, soczyste kotlety rybne z dorsza

Składniki:

  • - 500 g filetów z dorsza
    - 1/2 czerstwej bułki
    - trochę mleka
    - 1 jajko
    - 1 mała cebulka
    - 1 łyżka koperku
    - 1/2 szklanki bułki tartej
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Bułkę namoczyć w mleku. Filety z dorsza umyć i mocno odcisnąć z wody w ręczniku papierowym Usunąć ości. Cebulę obrać i odkroić końcówki.
    Maszynką do mielenia mięsa zmielić rybę z cebulą. Na koniec przez maszynkę przepuścić odciśniętą z mleka bułkę.
    Masę rybną posolić. Dodać surowe jajko i pieprz. Dokładnie wymieszać.
    Lepić niewielkie kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i odłożyć na ok. 20 min do lodówki. Po tym czasie smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować