Kotleciki po myśliwsku

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Jest to odmienna forma kotletów mielonych.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    5 dag grzybów suszonych
    4 średnie ogórki kiszone
    3 szkl wody
    śmietana
    1 łyżka mąki
    1 łyzka musztardy
    koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra i słodka, 3 ziarna jałowca, 1 listek laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w 3 szklankach wody na 2 godziny.
  • 2. Jedną cebulę pokroić i dodać razem z jajkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, dodać czosnek papryki. Wyrobić mięso. Formować małe kotleciki i usmażyć na złoty kolor z oby dwóch stron.
  • 3. Drugą cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoty kolor. Grzyby i ogórki pokroić w paski, dodać do cebuli i przesmażyć.
  • 4. Posolić, popieprzyć, dodać przecier pomidorowy, musztardę, papryki, listek laurowy i ziarna jałowca. Zalać wodą w której moczyliśmy grzyby.
    Zagotować na małym ogniu.
  • 5. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z mąką, zahartować i dolewać do sosu. Dodać usmażone kotleciki.

Porady

Podawać z kaszą lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować