Kosteczki czekoladowo- kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Jajka ubić z cukrem i miodem na gładką, puszystą masę, dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę i dokładnie utrzeć. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przelać do dużej blaszki (25x35 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20-25 min. Wystudzone ciasto pokroić w kostkę o bokach około 4 cm.
2. Przygotować polewę. Zagotować margarynę, mleko i cukier, dodać kakao.Zdjąć z ognia i dodać rum/ wódkę i dokładnie wymieszać.
3. Kostki ciasta zamaczać w gorącej polewie i obtaczać ze wszystkich stron w wiórkach kokosowych.
Komentarze