Koreczki Katarzynki z Dipami

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Doskonale pasuja na letnie przyjecie lub grilla..

  • 30 min

Składniki:

  • Koreczki: Wykałaczki ,Kiełbasa lub szynka ,Żółty ser ,Pieczywo ,Ogórki konserwowe
    Dip Czosnkowy: 4 łyżki majonezu,1-2 łyżki śmietany lub mleka ,4 ząbki czosnku,sól do smaku
    Dip 7 Stron świata: 4 łyżki majonezu, 4 łyżki ketchupu,sól,pieprz,papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koreczki katarzynki z dipami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koreczki: Kiełbase lub szynkę kroimy w plasterek lub kostke 1cm grubości, żółty ser,pieczywo i ogórek konserwowy podobnie. Nakłówamy na wykałaczki.
    Dip Czosnkowy: Majonez wraz ze śmietana lub mlekiem miksujemy,czosnek przeciskamy przes praske dosalamy i mieszamy z majonezem. Wkładamy do lodówki na ok.2 godz.żeby składniki się przegryzły.
    Dip 7 Stron świata: Majonez i Ketchup miksujemy,doprawiamy sola,pierzem i słodką papryka na ostrzejszy smak.

Porady

Do przyrządzenia koreczków można użyć białego sera fety, grzybków marynowanych,mini kotlecików mielonych,cebuli,pomodorków koktajlowych itd.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować