Konfitura z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszna i zdrowa konfitura z czarnej porzeczki jest lekko kwaskowa ale smakuje wybornie. Idealna jako dodatek do kanapek jak również do różnego rodzaju ciast i deserów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 kg czarnej porzeczki
    2 konfiturki 3:1
    700 g cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Konfitury

Konfitura z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czarną porzeczką oberwij z krzaczka (jeśli masz w ogrodzie tak jak ja ).
    Obierz z szypułek, opłukaj i osusz na sicie .Owoce rozdrobnij za pomocą blendera.
    Słoiki umyj, osusz.
    Owoce przełóż do garnka zagotuj dodaj konfiturki gotuj 2-3 minuty następnie dodaj cukier i gotuj około 3 minut.
  • 2. Gorąca konfiturę wkładaj do słoików szczelnie zamykaj słoiki i odwracaj do góry dnem. Przykryj ściereczką.
  • 3. Po wystudzeniu słoiki odwróć, odstaw w chłodne miejsce. A zimą ciesz się smakiem pysznej czarnej porzeczki czując smak i zapach lata.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować