Konfitura z czarnej porzeczki

5 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zrobiona z myślą o cieście Pani Walewska :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg czarnej porzeczki
    30 dkg cukru
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory Konfitury

Konfitura z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać i oczyścić. Wrzucić na patelnię, zasypać cukrem. Smażyć do zgęstnienia. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować