Konfitura z cebuli

  • wyświetlono: 1037 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Konfitura z cebuli to świetny dodatek do domowych pasztetów,mięs i wędlin.Znakomicie również sprawdza się do wielkanocnej białej kiełbasy.

Logo czarne 800 i 150

Składniki

1 kg cebuli czerwonej
1-2 łyżki masła
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
1/4 szklanki octu winnego
4 łyżki rodzynek
1/2 szklanki cukru
łyżka ziaren gorczycy

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z cebuli

  • 1. W rondlu rozgrzewamy masło.Wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę i dusimy pod przyryciem około 30 minut.
  • 2. Dodajemy cukier i co jakiś czas mieszając dusimy tak długo,aż cebula zmięknie i stanie się złocista.Trwa to około 1 godziny.
  • 3. Następnie dodajemy rodzynki,gorczycę,ocet winny i wino.Dość często mieszając gotujemy,aż masa zacznie wyraźnie gęstniećGorącą konfiturę przekładamy do umytych i wyparzonych słoików.Szczelnie zamykamy.
  • 4. Inspiracja:Przetwory do spiżarni 4(27)/12

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebularodzynki

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura z czerwonej cebuli

Dodane przez: adela7

Konfitura z czerwonej cebuli

Podawać do domowego pasztetu

konfitura

Dodane przez: PolskaGotuje

Konfitura z czerwonej cebuli

Pyszna odmiana na kanapkach. Cudowny...

image-1ci55yr

Dodane przez: dietetyklublin

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z PORTO, ŻURAWINĄ...

każda podróż to przepis..każda...

KONFITURA Z WINOGRON

Dodane przez: Barbara Ornat

KONFITURA Z WINOGRON

PRZEPIS DOSTAŁAM OD MOJEJ MAMY-...

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: Ania_L

Konfitura z czerwonej porzeczki

Słodko-kwaśna konfitura, idealna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE