Konfitura z czerwonej cebuli

4.5 (196 ocen)

Konfitura słodko -kwaśna jest doskonała jako dodatek do sałatek, mięsa, wędlin, serów itp.

Składniki:

  • 3 cebule czerwone
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki cukru brązowego
    50 ml wina Porto
    1-2 łyżki miodu
    3 łyżki aceto balsamico di Modena
    1 łyżeczka tymianku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę pokroić w piórka.
    W rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę dodając cukier. Kiedy cukier się lekko skarmelizuje wlać Porto, ocet i dodać resztę składników.
    Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając, aż płyn całkowicie odparuje.
    Gorącą konfiturę przełożyć do słoika i zamknąć.
    Można przechowywać długo, chociaż ja wolę robić na bieżąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować