Kolorowy Zawrót głowy

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

Jest to ciasto wymyslone bardzo łatwe i tanie w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jaj
    20 dkg mrozonych owoców np maliny, truskawki
    1 duża kwasna śmietana
    1 opakowanie kremu AJERKONIAKOWEGO DELEKTA
    2 galaretki truskawkowe
    2 duże cukry waniliowe
    3 łyżki kakao
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    1 szkl cukru kryształu
    2 łyzeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek oleju
    2 szkl mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.na samyp poczatku rozmrazamy owoce.
    Po rozmorżeniu miksujemy je blenderem
    2.Pieczemy biszkopt z kawą rozpuszczalną: ubijamy pianę z 3 jajek +1/2 szkl cukru + 3 żółtka + 1 łyżecza proszku do pieczenia + 3 łyżki oleju. Wylewamy na blachę i pieczemy ok 20 mim. studzimy.
    3. podobnie robimy biszkopt kakaowy tylko zamiast kawy dodajemy kakao. Studzimy.
    4. Krem DELEKTA robimy wg przepisu.
    5. Galarekti rozpuszczamy w 1 szkl goracej wody. Dodajemy do musu owocowego.
    6 układamy np w blaszcze biszkopt kawowy na niego krem Ajerkoniakowy.
    5. Wstawiamy chwilę do lodówki.
    6. Na krem wylewamy 1/2 musu owocowego z galaretką.
    7. wstawiamy do lodówki.
    8 W tym czasie ubijamy kwaśną śmietanę z odrobiną cukru waniliowego. Gdy mamy już ją ubitą dodajemy do niej tężejący lekko mus z galaretką. Delikatnie mieszamy.
    9.Na mus owocowy wylewamy masę śmietanową.Na to biszkopt kakaowy i ponownie masa śmietanowa.
    Wstawiamy do lodówki. najlepszy jest na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować