Kolorowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.na samyp poczatku rozmrazamy owoce.
Po rozmorżeniu miksujemy je blenderem
2.Pieczemy biszkopt z kawą rozpuszczalną: ubijamy pianę z 3 jajek +1/2 szkl cukru + 3 żółtka + 1 łyżecza proszku do pieczenia + 3 łyżki oleju. Wylewamy na blachę i pieczemy ok 20 mim. studzimy.
3. podobnie robimy biszkopt kakaowy tylko zamiast kawy dodajemy kakao. Studzimy.
4. Krem DELEKTA robimy wg przepisu.
5. Galarekti rozpuszczamy w 1 szkl goracej wody. Dodajemy do musu owocowego.
6 układamy np w blaszcze biszkopt kawowy na niego krem Ajerkoniakowy.
5. Wstawiamy chwilę do lodówki.
6. Na krem wylewamy 1/2 musu owocowego z galaretką.
7. wstawiamy do lodówki.
8 W tym czasie ubijamy kwaśną śmietanę z odrobiną cukru waniliowego. Gdy mamy już ją ubitą dodajemy do niej tężejący lekko mus z galaretką. Delikatnie mieszamy.
9.Na mus owocowy wylewamy masę śmietanową.Na to biszkopt kakaowy i ponownie masa śmietanowa.
Wstawiamy do lodówki. najlepszy jest na drugi dzień.
Komentarze