Kolorowe muszle

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wystarczy około pół godziny, aby ta smaczna przekąska pojawiła się przed głodnymi gośćmi.

Składniki:

  • ● makaron conchiglioni (duże muszle)
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka tuńczyka w sosie własnym
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● 3 kiszone ogórki
    ● 1-2 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kolorowe muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe muszle 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie z dodatkien
    oleju. Odcedzamy i studzimy.
    Kukurydzę i tuńczyka osączamy.
    Cebulę i ogórki obieramy.
    Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ papryki, cebulę
    i ogórki kroimy w małą kostkę.
  • 2. Do miski wsypujemy osączone
    kukurydzę i tuńczyka oraz
    pokrojone warzywa. Dodajemy
    tyle majonezu, by po wymieszaniu
    farsz był zwarty. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Farszem napełniamy muszle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować