Kolorowe marchewki - dodatek do obiadu

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolorowe marchewki duszone w maślano-miodowym sosie z dodatkiem anyżku to idealny dodatek do dania głównego.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kolorowych marchewek: pomarańczowe, białe i czarne
    2 łyżki masła
    2-3 łyżki miodu
    sól > ja dałam pół łyżeczki
    mała gwiazdka anyżku
    100 ml wody

    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kolorowe marchewki - dodatek do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki dokładnie myjemy przekładamy do naczynia do zapiekania (użyłam żeliwnego garnka). Zalewamy wodą, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach C około 40-45 minut, długość pieczenia zależy od grubości marchewek. Gotowe marchewki podajemy z daniem głównym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować