Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym

5 (186 ocen)

  • 20 min

Smaczny pełnowartościowy posiłek.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 ml mleka kokosowego
    4 łyżki nasion chia
    100 g słodkich jeżyn
    cukier lub miód do smaku
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia wsypujemy do pojemnika.Zalewamy mlekiem kokosowym.Dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki.
    Po 10 minutach ponownie mieszamy. Ponownie wstawiamy do lodówki, tym razem na kilka godzin.Jeżyny miksujemy na mus. Istotne, aby jeżyny były słodkie,możesz dodać do smaku nieco miodu lub cukru.
    Pudding chia wyciągamy z lodówki,przekładamy do szklanek, na wierzch nakładamy mus jeżynowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować