Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone

4.49 (179 ocen)

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są przepyszne - takie delikatne, chrupiące i oczywiście co najważniejsze - kokosoweee! Zróbcie, a przekonacie się sami, że są idealne do kawy, herbaty, czy szklanki mleka.

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 25 sztuk)
    120g mąki pszennej
    50g wiórek kokosowych
    70g cukru
    40g masła/margaryny
    30g serka mascarpone
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
    (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.)
    Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
    (W razie potrzeby delikatnie podsypać mąką. Można też formować kuleczki, które następnie należałoby spłaszczyć.)
    Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    (Odstępy nie muszą być duże, ponieważ ciasteczka mocno nie urosną.)
    Piec (aż będą rumiane) około 18 minut w 180 stopniach.
    Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować