Budyniowo-kokosowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te ciasteczka są pyszne, takie piaskowe, wprost rozpływają się w ustach. Zapewniam, że na jednym się nie skończy. Polecam na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    półtorej szklanki mąki tortowej
    20 dag masła lub margaryny
    2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
    pół szklanki cukru pudru
    1 jajko
    2 łyżki wiórek kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Budyniowo-kokosowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski.
  • Ciasto. 2. Następnie zagniatamy ciasto.
  • Formujemy. 3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego.
  • Do pieczenia. 4. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną.
  • Pieczenie. 5. Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Podajemy. 6. Gotowe studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować