Fit kokosowe batony z polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wafle drobno kruszymy do miski, dodajemy mąkę, wiórki, miód, mleko kokosowe i serek.
Całość bardzo dokładnie mieszamy łyżką aż do połączenia składników.
Niskie, ceramiczne naczynie do zapiekania lub inną podobną formę, która jest prostokątna lub kwadratowa wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przekładamy do formy całą masę. I wyrównujemy górę i boki łyżką.
2.W małym rondelku rozpuszczamy składniki na polewę. Po rozpuszczeniu, wylewamy na przygotowaną masę i odstawiamy do stężenia.
Kiedy masa i polewa będą zwarte kroimy batony.
Gotowe!
Porady
1. Jeżeli nie chcemy sami robić polewy, wystarczy użyć do tego rozpuszczonej gorzkiej czekolady lub innej ulubionej.
2. Ilość dodawanego miodu można zwiększyć, jeżeli lubimy bardziej słodkie desery.
Komentarze