Kokardki z kurczakiem i warzywami

4.49 (150 ocen)

  • 30 min

Wartościowy i sycący posiłek, który szybko się przyrządza.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    20 dag makaronu kokardki
    opakowanie mrożonych warzyw 450 g (bukiet 7 warzyw)
    przyprawa do kurczaka
    suszony tymianek
    pieprz świeżo mielony
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokardki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso kroimy na małe kawałki i obsypujemy przyprawą, odstawiamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedzamy.
  • 2. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, dodajemy mrożone warzywa i smażymy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, do miękkości mięsa i warzyw. Przyprawiamy tymiankiem, solą i większą ilością pieprzu. Dokładamy makaron i delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Potrawę trzymamy chwilę na małym ogniu, aby była gorąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować