Kociołek pieczonkowy z grilla - letnie_grillowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kociołek wykładamy folią aluminiową co pozwoli nam na uniknięcie przypalenia warzy. Kapustę szatkujemy na drobno. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy i myjemy. Pietruszkę, seler i marchewkę kroimy w słupki bądź w plasterki. Ziemniaki kroimy w talarki. Boczek i kiełbasę w plasterki. W saganku układamy warstwami warzywa i wędlinę - kapustę, marchew z selerem i pietruszką, ziemniaki (solimy i pieprzymy tę warstwę) zieloną pietruszkę oraz kiełbasę i boczek. Warstwy powtarzamy aż saganek będzie zapełniony. Przykrywamy szczelnie folią aluminiową i nakrywamy saganek przykrywką od niego. Trzymamy na średnim ogniu przez około 70-80 minut. po około 60 minutach warto sprawdzić czy warzywka już dochodzą ... Polecam bo to danie to niby nic, a zachwyciło niejednego smakosza
Komentarze