Kociołek pieczonkowy z grilla - letnie_grillowanie

4.5 (193 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczonki czyli grillowy kociołek zadowoli każdego smakosza

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta biała główka mała: 1 sztuka
    - marchewka młoda: 4 sztuki
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - seler korzeniowy mały: 1 sztuka
    - ziemniaki młode - średnie: 6 sztuk
    - boczek wędzony chudy - plasterki: 350 gramów
    - kiełbasa śląska: 4 sztuki
    - natka pietruszki - posiekana pęczek: 1 sztuka
    - Sól, pieprz biały mielony do smaku: 10 szczypt
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kociołek pieczonkowy z grilla - letnie_grillowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kociołek wykładamy folią aluminiową co pozwoli nam na uniknięcie przypalenia warzy. Kapustę szatkujemy na drobno. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler obieramy i myjemy. Pietruszkę, seler i marchewkę kroimy w słupki bądź w plasterki. Ziemniaki kroimy w talarki. Boczek i kiełbasę w plasterki. W saganku układamy warstwami warzywa i wędlinę - kapustę, marchew z selerem i pietruszką, ziemniaki (solimy i pieprzymy tę warstwę) zieloną pietruszkę oraz kiełbasę i boczek. Warstwy powtarzamy aż saganek będzie zapełniony. Przykrywamy szczelnie folią aluminiową i nakrywamy saganek przykrywką od niego. Trzymamy na średnim ogniu przez około 70-80 minut. po około 60 minutach warto sprawdzić czy warzywka już dochodzą ... Polecam bo to danie to niby nic, a zachwyciło niejednego smakosza
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Marchewka Pietruszka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować