KLUSKI Z KASZY MANNY Z SOSEM MALINOWYM

4.51 (148 ocen)

  • 30 min

Kluski są lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Można je również przygotować z innymi owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 opakowania twarożku homogenizowanego po 20 dag
    • 2 jajka
    • 12 łyżek kaszy manny
    • Sól, pieprz, cynamon
    • 1,5 łyżki cukru
    • Szklanka malin
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z kaszy manny z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni skarmelizować cukier a następnie dodać przebrane i umyte maliny. Chwile gotować.
  • 2. Jajka dokładnie roztrzepać. Dodać twarożek, kaszę manną oraz szczyptę soli, wyrobić na jednolitą masę (powinna być dość gęsta).
  • 3. W garnku zagotować osoloną wodę. Na wrzątek wkładać łyżką podłużne kluski. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze. Podawać z sosem malinowym i posypane cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować