KOKTAJL WARZYWNY

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam potrawy z dużą ilością warzyw. Koktajl warzywny jest pyszny i zdrowy. Idealnie chłodzi w letni, upalny dzień.

  • 35 min

Składniki:

  • • 2 pęczki rzodkiewek
    • ½ ogórka
    • ¾ litra maślanki (kefiru, jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka)
    • 1 ząbek czosnku
    • Sól, pieprz, rzeżucha

Koktajl warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki starannie umyj i osusz. Cztery sztuki odłóż do dekoracji. Z reszty odetnij korzonki oraz ogonki. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe pokrój na kawałki. Ogórek umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
  • 2. Do wysokiego naczynia wlej maślankę. Wrzuć rzodkiewki, ogórek i zmiażdżony czosnek. Miksuj 2-3 minuty. Koktajl warzywny dopraw solą oraz pieprzem. Koktajl rozlej do szklanek. Wsyp pokrojone rzodkiewki. Udekoruj rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy