Miękka waniliowa babka budyniowa

4.87 (204 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Miękka, pachnąca i delikatna. Proste i smaczne ciasto na każdą okazję, na święto i na co dzien. Polecam

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 duże jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    125g masła
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    oraz cukier puder do oprószenia ciasta po upieczeniu
Wystaw ocenę:

4.87 (204 ocen)

Miękka waniliowa babka budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem i cukrem waniliowym.
    Dodajemy budyń waniliowy w proszku i oraz makę przesiana z proszkiem do pieczenia. Składniki dalej ubijamy chwilę.
    Na sam koniec wlewamy wrzącą margarynę i chwile wszystko ubijamy.
    Blaszkę koksowa wykładamy papaierem do pieczenia i powoli wlewamy waniliowo budyniowe ciasto.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 st C około 40 min. do suchego patyczka.
    Po upieczeniu i przestudzeniu obficie oprószamy cukrem pudrem,
    smacznego.

Porady

forma keksówka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować