Kiszone placuszki

4.5 (180 ocen)

  • 15 min

Te danie jest w moim domu od wielu lat, jest to dobry sposób na szybki i tani obiad w dodatku bardzo smaczny. Polecam!

  • 15 min

Składniki:

  • - 250 g kiszonej kapusty
    - szklanka mleka
    - szklanka mąki
    - jajko
    - sól
    - pieprz
    - majeranek
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Kiszone placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy, siekamy i obgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Mleko miksujemy z mąką, dodajemy jajko i doprawiamy. Powstałe ciasto mieszamy z kapustą. Na rozgrzanym oleju formujemy placuszki i smażymy z obu stron aż nabiorą złotego koloru. Gotowe!

Porady

Do placków można dodać także zeszkloną cebulę oraz podawać z sosami np. pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kiszone jabłka

To może cię zainteresować