Jajecznica z cebulką zawinięta w naleśnik o smaku ketchupu. Smaczny pomysł na śniadanie, jeżeli tradycyjna forma podania jajecznicy nam się znudziła :)
Składniki:
CIASTO NA NALEŚNIKI:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1/3 szklanki ketchupu łagodnego
NADZIENIE:
6 jajek
1 duża cebula
sól
pieprz czarny
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto na naleśniki ucierając jajka do białości i dodając pozostałe składniki. Porcje jednolitego ciasta wlewać na patelnię i smażyć naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Wbić jajka i usmażyć jajecznicę doprawiając solą i pieprzem. Nie wysmażać bardzo, tylko do momentu ścięcia się białka. Na naleśniki wykładać jajecznicę i zwijać w rulonik. Od razu podawać. Smacznego!
Porady
Zamiast ketchupu można użyć przecieru pomidorowego
Komentarze