Kaszanka z boczkiem, cebulą i jabłkiem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Dla urozmaicenia jadłospisu lubię od czasu do czasu zjeść dobrą kaszankę. Polecam taką!

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg dobrej jakości kaszanki gryczanej
    150 g boczku wędzonego
    2 średnie cebule
    1 jabłko
    1/2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z boczkiem, cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć na małej ilości oleju boczek pokrojony w kostkę i cebulę w talarkach, jak już zmiękną dodać pokrojone w kostkę jabłko.
    Lekko przysmażyć i dodać pokrojoną w małe kawałki kaszankę, posypać majerankiem, smażyć aż będzie gorąca i scalona z pozostałymi składnikami.
    Można zjeść z pieczywem lub ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Mięso Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować