Kasza jaglana z tuńczykiem

4.5 (193 ocen)

To pyszny eksperyment z udziałem kaszy jaglanej. Przekąska smaczna i zdrowa. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja zabieram ją w pudełeczku do pracy. Kasza najlepiej smakuje jak wszystkie składniki się przegryzą.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (1 woreczek)
    2 puszki tuńczyka w oleju
    7-8 ogórków konserwowych
    1 cebula
    Oliwki - opcjonalnie
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza jaglana z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy.
    Ogórki i cebulę siekamy w drobną kostkę. Tuńczyka odcedzamy z zalewy (1-2 łyżki oleju możemy dodać do kaszy). Składniki przekąski mieszamy i przyprawiamy do smaku.
    Do kaszy możemy dodać posiekane w plasterki oliwki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować