Kąski z blinów na warzywnej salsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę mieszamy z posiekaną pietruszką i bazylią. Filet z łososia kroimy w kostkę, posypujemy chilli i przesmażamy na łyżce oliwy. Pieczarki przesmażamy na łyżce masła z solą i pieprzem.
2.W garnku rozpuszczamy łyżkę masła, pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie mieszamy je z jajkami, mlekiem, obiema mąkami i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta smażymy 4 duże bliny. Każdy placek smarujemy śmietaną z ziołami, posypujemy kawałkami łososia i grzybów. Zwijamy i kroimy na plasterki.
.
3.Przygotowujemy salsę. Ogórek przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na plasterki, mieszamy z papryką żółtą, pepperoni, cebulą, koprem, łyżką oliwy i octem.Doprawiamy solą
Komentarze