Karpatka na herbatnikach

4.49 (197 ocen)

  • 2 godz.

Pomysł podsunęła mi koleżanka Asia. Idealny do popołudniowej kawy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • herbatniki 4-5 paczek
    krem do karpatki z paczki i składniki potrzebne do wykonania
    puszka masy krówkowej
    2 opakowania śnieżki
    ewentualnie śmietan-fix
    gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Karpatka Desery

Karpatka na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Masę krówkową miksujemy, łatwiej się wtedy rozprowadza. Śnieżki ubijamy, w przypadku śnieżki na mleko dodajemy śmietan-fix.
  • 2. Na blasze układamy piętrowo: herbatniki, krem karpatka, herbatniki, masę krówkową, herbatniki, śnieżkę. Całość posypujemy startą czekoladą, odstawiamy do lodówki.

Porady

Można wykorzystać "Krem karpatka w 5 minut", przygotowanie zajmuje mniej czasu, nie trzeba czekać aż krem ostygnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

4.39 (303 ocen)

Opublikowany w Magazynie
karpatka

To może cię zainteresować