Karp w occie

4.5 (161 ocen)

pyszny karpik ...............

Składniki:

  • * 1-2 karpie
    * mąka
    * sól
    * pieprz
    * olej do smażenia
    * ZALEWA
    * 0,5 l octu
    * 2,5 l wody
    * 5 ziarenek ziela angielskiego
    * 5 liści laurowych
    * pieprz ziarnisty
    * 1/4 paczki gorczycy
    * 1 duża cebula
    * cukier do smaku
    * sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karp w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i usmażyć.
  • 2. W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować. Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.
    Sól i cukier dajemy do smaku.

  • 3.
    W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

Porady

Ryba w occie najlepsza jest po kilku dniach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować