Karp smażony w zalewie

  • wyświetlono: 1127 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Karp w innej osłonie, można podać jako przystawke

Karolina Klimczak
  • 60min

Składniki

2 kg małych karpi
bułka tarta 3-4 jajka
sól,pieprz
Zalewa octowa :
5 szkl.wody
1szkl.octu 10%
1łyżeczka soli
10łyżeczek cukru
3liście laurowe
10ziaren ziela angielskiego
1duża cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony w zalewie

  • image-2b9767f1. Ryby oczyścić i wymyć i podzielić na kawałki.Posolić i odstawić na ok. 1 godz. do lodówki . Jajka roztrzepać i zanurzać ryby :obtoczyć w bułce ,usmażyć na oleju.

    2.Zalewa octowa:
    Cebule pokroić w półksiężyce i dodać resztę składników .Od zagotowania gotować zalewe ok. 5 min.
    Ryby ułożyć do czystycz słoików i zalać zimną zalewą ,(nie gotować ), Słoiki zakręcić i po 3-4 dniach są gotowe do spożycia . Przechowywać w chłodnym miejscu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakicebulaKarpzalewa octowaPrzetworydania z rybysłoiki

Komentarze

Podobne przepisy

karp tradycyjnie smażony

Dodane przez: anka1988

Karp tradycyjnie smażony

Takiego karpia przygotowuję mężowi.

image-0sn1snc

Dodane przez: patrycja_1114

Smażony karp w sosie rodzynkowym

przepis jest wieloletnia tradycją...

Karp smażony

Dodane przez: czarrna

Karp smażony

Świąteczny bestseller :)

Karp w kokosie

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

KARP SMAŻONY W KOKOSIE

Zaryzykowałam i jest pysznie i...

dorsz w salsie

Dodane przez: maariola1988

SMAŻONY DORSZ W ZALEWIE SALSA (PRZEKŁADANY...

Powoli zbliża się ten czas w roku,...

Karp smażony na klarowanym maśle

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony na klarowanym maśle

Karp klasyczny zawsze się obroni

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE