Karp smażony na maśle

5 (180 ocen)

  • 6 godz. 40 min

...

  • 6 godz. 40 min

Składniki:


  • 4 dzwonki karpia
    4 duże cebule
    sól ,pieprz
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karp smażony na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w krążki ,obłożyć nimi karpia i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin ( najlepiej przygotować dzień wcześniej ). Masło rozgrzać na patelni ,karpia po wyjęciu z lodówki oprószyć solą i pieprzem ,obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować