karp panierowany

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

karp to tradycja na wigilijnych stolach ja lubie najbardziej w panierce

  • 60 min

Składniki:

  • 1 karp
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    mąka pszenna
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karp wigilijny 1. Karpia oskrobać z łusek, wypatroszyć, opłukać i osuszyć. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Następnie pokroić w dzwonka i skropić obficie sokiem z cytryny. Posypać z każdej strony solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na około 24 godziny.

    Następnie kawałki karpia obtoczyć w mące pszennej, w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Usmażonego karpia wyłożyć na ręcznik papierowy, następnie ułożyć na półmisku, udekorować zieleniną i plasterkami cytryny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować