Karp panierowany z patelni

4.49 (159 ocen)

  • 60 min

Karp wigilijny , najprostszy , smażony.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 karp ok 2 kg
    1 l mleka
    sól
    pieprz
    cytryna
    oliwa
    olej do smażenia
    mąka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    2 jajka do panierowania
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Karp panierowany z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia oprawić, umyć oskrobać łuskę, odciąć głowę (głowę można użyć do ugotowania wywaru na barszczyk czerwony czysty) Włożyć karpia do miski, zalać mlekiem i zostawić na kilka godzin.
    Karpia dobrze umyć, pokroić na dzwonka, porządnie skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać otartą skórką z cytryny i tak pozostawić na kilka godzin. Panierować w mące (do maki dodać sól i pieprz, wymieszać) , jajku i bułce smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować