Karotki pod imbirową pierzynką - Carrots and ginger

0 (0 ocen)

  • 20 min

Marchewka w takiej postaci jest bardzo dietetycznym daniem. Nie tylko odchudza - bo dobroczynny imbir rozgrzewa i spala kalorie, ale także doskonale reguluje trawienie, a nawet problemy z żołądkiem. Po świętach jak znalazł. Oprócz tego to naprawdę pyszne danie do mięsa, ryb lub można jeść samo.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 paczki mrożonych karotek/chyba, że gotujesz dla większej grupy
    1 duże jabłko
    2-3 cm świeżego imbiru
    2-3 gałązki świeżej mięty
    1/2 łyżeczki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Karotki pod imbirową pierzynką - carrots and ginger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • http://mystylemyeveryday.blogspot.com/ 1. Jak to zrobić?

    - ugotuj na parze karotki, 6-8 min.
    - obierz jabłko, pokrój w kostkę, dodaj do garnuszka 3-4 łyżki wody i duś do miękkości
    - zetrzyj obrany imbir, dodaj do ugotowanych jabłek i lekko zmiksuj blenderem, zagotuj, dodaj masło, wymieszaj
    - wyłóż masę na ugotowane karotki i udekoruj miętą


Porady

Moja rada: - jeśli nie lubisz ostrego to dodaj mniej imbiru - to jest pocja dla 2-3 osób, jeśli gotujesz całą paczkę karotki to dodaj 2 jabłka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować