Sledzie pod pierzynką

4.5 (171 ocen)

Pyszna i prosta sałatka śledziowa

Składniki:

  • 3 filety solone a'la matjas
    2 ziemniaki ugotowane w mundurkach
    1 ugotowany burak
    3 marchewki
    3 jajka
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sledź wymoczyć w mleku ok. 3 godz, następnie odsączyć i pokroić. Ugotowane ziemniaki, marchew, jajka i buraka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach( każde osobno). Następnie układać warstwami kolejno: ziemniaki, majonez, śledź, burak, majonez, marchewka, jajka. Jajka delikatnie posolić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować