Karkówka z warzywami

4.5 (177 ocen)

  • 2 godz.

To danie to połączenie mięsa razem z surówką, przez co przygotowując jedną potrawę mamy gotowe dwie :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Karkówka- ok. 1 kg
    2 marchewki
    1 seler
    1 pietruszka
    majonez
    pieprz, sól, przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Karkówkę należy pokroić w plastry, przyprawić przyprawą do mięsa i położyć na blaszce do pieczenia.
  • 2. 2. Warzywa należy zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), wymieszać, dodać 2 łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  • image-287fu20 3. 3. Z powstałej surówki należy uformować kulki i ułożyć na plastrach karkówki tak, aby przykryły go prawie całkowicie.
  • Upieczony kawałek karkówki z warzywami. 4. 4. Karkówkę razem z warzywami piec przez ok. 80-90 min w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować