Kapusta zasmażana

4.5 (153 ocen)

pyszna do kotletów schabowych

Składniki:

  • połowa białej kapusty
    ćwiartka cebuli
    1 marchewka
    łyżka masła
    bulion – ok szklanka
    sól, pieprz, koperek suszony, kminek
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Cebulę drobno kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce. W rondlu roztapiamy masełko. Wrzucamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy kapustę i marchewkę. Przesmażamy chwilę ( ok 5 min). Dodajemy bulion i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec duszenia dodajemy koperek (może być suszony) i kminek. Jeżeli bulion nam wyparuje a kapusta będzie twarda dodajemy wodę i dusimy. Można dodać pod koniec duszenia śmietankę 30% (ok łyżkę).

Porady

Porcja na 3-4 osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować