Kalarepka gotowana z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kalarepka gotowana razem z marchewką i przyprawami, daje nam wyśmienity dodatek do drugiego dania. Bardzo polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    1 marchewka
    łyżka oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kalarepka gotowana z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie kalarepkę obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy przyprawy. Gotujemy przez 10 minut. Ugotowane warzywa przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej rzepakowy Marchewka Kalarepa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować