Kalarepka na gęsto

  • wyświetlono: 1346 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

kalarepka w wersji gotowanej, wyśmienity dodatek do obiadu.

anka1988
  • 5 porcje
  • 30min

Składniki

300g kalarepki
0.5 szklanki wody zimnej
1 łyżka masła
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kalarepka na gęsto

  • 1. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać masło, szczyptę soli i gotować na małym ogniu do miękkości. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w małej ilości zimnej wody. Zawiesinę z mąką ziemniaczaną wlać do miękkiej marchewki, zagotować, doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcikalarepadodatek do obiadugotowane warzywakalarepa na gęsto
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-018fukw

Dodane przez: JulkaTomeczek

Buraczki na ciepło

Buraczki świetnie sprawdzą się...

image-1cxbi4j

Dodane przez: Alex M

Buraczki na ciepło

Pamiętam ten smak z dzieciństwa,...

Buraczki zasmażane na maśle

Dodane przez: kuchenny świat

Buraczki zasmażane na maśle

Zapraszam na smaczny dodatek do...

marchewka

Dodane przez: aga888

Marchewka na ciepło

Idealna do obiadu

buraki

Dodane przez: ladygoga

Buraczki na ciepło

Tym razem do obiadu przygotowałam...

Buraczki na ciepło

Dodane przez: EwaSidor

Buraczki na ciepło z zasmażką

Bardzo dobra przystawka do obiadku...