Kalafiorek z bułką tartą

5 (186 ocen)

  • 40 min

Mój smak z dzieciństwa.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 główka dużego kalafiora
    - 3 spore łyżki masła
    - bułka tarta
    - sól
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafiorek z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie.( ok 20-30min).
  • 2. W rondelku rozpuścić masło i dodać tyle bułki tartej, żeby powstała płynna jednolita masa.
  • 3. Kalafior odcedzić, podzielić na mniejsze kawałeczki. Polać gorąca rozpuszczoną w masełku bułką tartą.

Porady

Należy uważać, aby kalafior się nie rozgotował.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować