Jarzynka z kalarepki i marchewki do obiadu

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i szybki w przygotowaniu dodatek do drugiego dania. Jarzynka przygotowana z kalarepki i marchewki z dodatkiem zielonego koperku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kalarepki ( 40 dag )
    3 marchewki
    2 szkl wody
    1 łyżka pokrojonego koperku
    1/4 szkl mleka
    1 łyżeczka mąki pszennej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Jarzynka z kalarepki i marchewki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka. Kalarepki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do marchewki i gotujemy do miękkości.
    W międzyczasie myjemy koperek i osuszamy, kroimy na drobno.
    Do mleka wsypujemy mąkę i mieszamy. Do ugotowanej jarzynki dodajemy koperek i wlewamy mleko z mąką, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Koperek Marchewka Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować