Japończyki - niebo w gębie

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Danie robione zawsze na duże imprezy. Japończyki dekoruję tak, by wzrok i smak dopełniały się na wzajem gdy goście degustują moje danie:)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 4 płaty śledziowe
    - 4 jajka na twardo
    - 4 duże cebule
    - sałatka jarzynowa
    - śmietana, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Japończyki - niebo w gębie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku układam 4 porcje sałatki jarzynowej. Na jej szczycie w centralnym miejscu układam jajko na twardo otulone sparzoną cebulą z dodatkiem śmietany, co łagodzi smak ostrości. Całość dopełniam płatami śledziowymi.

Porady

Jeśli płaty śledziowe są zbyt słone, wsadzam do wody na parę chwil

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować