Rolada dorszowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wspaniałe danie na każdą uroczystość

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 1 kg fileta z dorsza
    - 2 l wywaru warzywnego
    - 2 jajka na twardo
    - 1 jajko surowe
    - 4 marchewki
    - 3 ogórki konserwowe
    - 3 łyżki masła
    - szklanka bułki tartej
    - pęczek koperku
    - sól, pieprz

Rolada dorszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z dorsza 1. Fileta zmielić, dodać jajko surowe, posiekane drobno posiekane jaja, marchewkę i ogórki oraz koperek Dosypać bułkę tartą (nie całą, tyle ile zabierze masa). Doprawić sola i pieprzem.
    Bawełnianą ściereczkę wysmarować masłem, ułożyć masę rybna, ściśle zawinąć w cukiera i zawiązać końcówki. Całość wsadzić do wolno gotującego wywaru na około 1h.
    Po tym czasie roladę ostudzić i wsadzić do lodówki.
    Całość pokroić w plastry. Podawać z sosem tatarskim - wyśmienite.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy