jajka faszerowane w skorupkach

5 (1 ocen)

  • 60 min

alternatywa dla tych ,którym zwykłe jaka z majonezem są już nudne .ale i też dobry pomysł na przyjęcie czy dobrą kolację

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    koperek
    sól.pieprz,przyprawa do jajek
    bułka tarta
    jajko cale do obtoczenia
    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka gotujemy na twardo , a następnie studzimy
  • 2. koperek drobno kroimy i wrzucamy do miski
  • 3. jajka przekrawamy na pół, starając się nie uszkodzić skorupki. środek włącznie z białkiem wyjmujemy delikatnie i siekamy w drobną kostkę.
    Skorupki jaj , później zostaną napełnione, dlatego ważne jest, aby ich nie uszkodzić
  • jajka 4. posiekane jajka mieszamy z przyprawami i koperkiem.
    w miseczce rozbijamy jajko , na osobnym talerzyku wysypujemy bułkę tartą.
    Skorupki jaj , napełniamy do pełna ,delikatnie naszym farszem. Lekko można docisnąć i "przygnieść". Następnie delikatnie maczamy wierzchnią częścią naszego jajka ,czyli farszem w jajku,a następnie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanej patelni , aż się zarumieni (ok 2 minutki)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować