Jajka faszerowane w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka gotujemy na twardo , a następnie studzimy
2.koperek drobno kroimy i wrzucamy do miski
3.jajka przekrawamy na pół, starając się nie uszkodzić skorupki. środek włącznie z białkiem wyjmujemy delikatnie i siekamy w drobną kostkę.
Skorupki jaj , później zostaną napełnione, dlatego ważne jest, aby ich nie uszkodzić
4.posiekane jajka mieszamy z przyprawami i koperkiem.
w miseczce rozbijamy jajko , na osobnym talerzyku wysypujemy bułkę tartą.
Skorupki jaj , napełniamy do pełna ,delikatnie naszym farszem. Lekko można docisnąć i "przygnieść". Następnie delikatnie maczamy wierzchnią częścią naszego jajka ,czyli farszem w jajku,a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni , aż się zarumieni (ok 2 minutki)
Komentarze