Jajka faszerowane piersią z kurczaka.

4.51 (198 ocen)

  • 30 min

Ta przystawka jest szybka do przyrządzenia i równie szybko znika ze stołu:)

  • 30 min

Składniki:

  • 7 jajek
    1 podwójna pierś z kurczaka
    koperek
    majonez
    1 kostka rosołowa drobiowa
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane piersią z kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone obrać ze skorupek i przekroić każde na pół.
  • image-0dyegf1 2. Z każdej połówki jajka wybrać żółtko i pozostawić w salaterce, a białka ułożyć na talerzu.
  • 3. Pierś z kurczaka ugotować w wywarze z kostki rosołowej.
    Ugotowaną i ostudzoną pierś pokroić w drobną kostką i połączyć z żółtkami .
  • 4. Do żółtek i piersi z kurczaka dokładamy koperek oraz majonez . Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 5. Gotowy farsz układamy na połówki jajek małą łyżeczką .
    Jeśli chodzi o przystrojenie ja użyłam rzodkiewki i szczypioru gdyż miałam je pod ręką.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować