Jajecznica z prawdziwkami, podgrzybkami i lubczykiem

5 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna jajecznica z mnóstwem kapeluszy młodych prawdziwków i podgrzybków. Całość posypana świeżym lubczykiem.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jaj od szczęśliwych kur
    500 g młodych prawdziwków i podgrzybków
    cebula
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    posiekany świeży lubczyk
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica z prawdziwkami, podgrzybkami i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Grzyby podsmażam na maśle. Solę. Duszę, aż odparują. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Duszę, aż cebula będzie miękka.
    Do grzybów dodaję jajka, świeżo zmielony pieprz. Smażę do ścięcia jajek.
    Jajecznicę posypuję lubczykiem. Podaję z domowym chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby leśne Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować