Jajecznica z prawdziwkami

4.45 (208 ocen)

  • 30 min

Prawdziwki mogą być świeże jak i mrożone

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg prawdziwków
    5 jajek
    1 cebula
    sól
    pieprz
    2 łyżki masła
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.45 (208 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Prawdziwki oczyścić, umyć i pokroić na większe kawałki. Obgotować w wodzie około 10 minut.
    Jajka rozbić trzepaczką. Trochę osolić.
    Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
    Na patelnię włożyć masło i wlać olej , następnie prawdziwki ,smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać cebulę , dusić razem aż będzie miękka cebula. Co chwilę mieszać. Na końcu osolić .
    Wlać rozbite jajka i lekko przesmażyć. Doprawić pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować