Jajecznica z pieczarkami i parmezanem

5 (187 ocen)

  • 10 min

Propozycja na smakowite urozmaicenie porannej jajecznicy o pieczarki, delikatną cebulkę szalotkę i wyrazisty w smaku parmezan. Idealne, pożywne i aromatyczne połączenie na dobry początek dnia :)

  • 10 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 2 szalotki
    - 4 pieczarki
    - 1 łyżka startego parmezanu
    - plaster masła
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z pieczarkami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle i dodajemy do niej pokrojone w pasy pieczarki. Wszystko smażymy do momentu odparowania wody z grzybów. Następnie dodajemy jajka i smażymy ją do czasu uzyskania odpowiedniej, ulubionej przez nas konsystencji. Na koniec całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem, dokładnie mieszamy i gotowe!

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować