Jajecznica z pieczarkami

4.6 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Jajka na śniadanie są klasykiem. Warto je jednak czasem urozmaicić ;) W swoich jajecznych eksperymentach dodawałam do tradycyjnej jajecznicy pieczarki, cebulę i natkę pietruszki - wyszło pysznie :)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 jajka
    5-6 pieczarek
    1 mała cebula
    Natka pietruszki
    Masło
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Potrawy z jajek Jajecznica

Jajecznica z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię włożyć masło, zeszklić posiekaną cebulę.
    Pieczarki umyć i pokroić. Dodać do cebuli, podsmażyć do całkowitego odparowania soku.
    Jajka wbić do miseczki, dodać sól i odrobinę pieprzu. Wszystko razem roztrzepać widelcem. Wlać do podsmażonych pieczarek.
    Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Podawać z pieczywem od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować