Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami

4.96 (162 ocen)

Wyjątkowo szybkie i wyjątkowo proste ciasto. Niezwykle aromatyczne kusi będąc jeszcze w piekarniku.

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    4 jajka
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżeczki cynamonu
    5 jabłek
    2/3 szklanki oleju
    100g posiekanych orzechów włoskich
    50g migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

4.96 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać piekarnik do 180°C. Blachę o wymiarach 26x36cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 2. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać i odstawić.
  • 3. Jajka utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę.
  • 4. Stopniowo dodawać mąkę miksując na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników.
  • 5. Dodać jabłka, orzechy, migdały i olej i wymieszać wszystko łyżką. 6. Ciasto wylać na blachę i piec przez ok. 40-50 minut - do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Migdały Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować