Jabłka w cieście cynamonowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jeden z ulubionych deserow moich dzieci. Robi sie go szybko i latwo. Mozna nawet powiedziec, ze to taka szarlotka instant, wiec jesli mamy ochote na jablecznik, to jest to swietny zamiennik. Skorka dzieki bulce tartej jest chrupiaca.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram maki pszennej lub innej
    4 lyzeczki cukru
    Szklanka mleka
    Jajko
    1-2 lyzeczki cynamonu
    Jablka
    Bulka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jabłka w cieście cynamonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jablka nalezy obrac, pokroic w cienkie pastry I wykroic gniazdo nasienne. Mozna to zrobic np. nakretka od butelki.
  • 2. Zmiksowac skladniki na ciasto nalesnikowe: make, jajko, mleko, cukier i cynamon. Ciasto powinno byc gestsze niz normalnie, jesli jest za rzadkie i nie trzyma sie jablka trzeba dodac maki.
  • 3. Rozgrzac olej na patelni.
  • 4. Jablka zamoczyc w ciescie, a potem opruszyc w bulce tartej i wylozyc na goraca patelnie. Smazyc z dwoch stron ok. 2-3 minuty kazda.

Porady

Mozna podawac z lodami lub bita smietana.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować