Zupa pieczarkowa z serowym tortellini

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Ser i pieczarki to duet idealny, zupa pieczarkowa z makaronem pychotka. Czemu więc nie połączyć pieczarek, makaronu i sera? Królowa Bona z takiego połączenia polsko-wloskiego byłaby dumna.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paczka tortellini z serem (ok.250g)
    - 100 g pieczarek
    - udko z kurczaka
    - startą marchewka
    - starte ćwierć selera
    - pół pora pokrojonego w krążki
    - sól
    - pieprz
    - ewentualnie dwie kostki rosołowe
    - lubczyk do smaku
    - śmietaną lub jogurt naturalny

Zupa pieczarkowa z serowym tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko gotuje na bulion, dodaje sól i pieprz. Kiedy zbiorę szum, wrzucam warzywa, doprawiam i gotuję.
  • 2. Do wywaru dodaję tortellini i gotuję.
  • 3. Na koniec dodaje lubczyk, zabielam śmietaną lub jogurtem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy